Nagyvilág

Terrorizmus támogatása miatt indítanak újabb eljárást Navalnij ellen

Alexander NEMENOV / AFP
Alexander NEMENOV / AFP

Terrorizmus támogatása miatt indul újabb eljárás a bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij ellen, így a rá kiszabott büntetés akár meg is duplázódhat – írja az MTI.

A jelenleg tizenegy és fél év börtönbüntetését töltő aktivista csütörtökön közölte, hogy a hatóságok újabb eljárást indítottak ellene. Navalnij elmondta, hogy ügyvédei becslése szerint 30 év körüli büntetés várhat rá.

Az új vád valószínűleg a Popular Politics Youtube-csatorna videóihoz köthető, azonban azt szövetségesei az után indították, hogy ő börtönbe került – közölte a politikus szóvivője.

Az alvilág géniusza vagyok. Moriarty professzor a nyomomba sem ér,

írta Navalnij a Twitteren, ahol ügyvédjei és szövetségesei segítségével továbbra is aktív tud maradni.

Mindannyian azt hittétek, hogy két évig el voltam szigetelve a börtönben, de kiderült, hogy további bűncselekményeket követtem el. Szerencsére a Nyomozó Bizottság éber volt, és észrevette,

tette hozzá.

A Putyin-rendszert bíráló aktivistát csalásért, a bíróság  és a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértéséért ítélték börtönbüntetésre. Szerinte az összes ellene felhozott vád koholmány, és egyetlen céljuk az elhallgattatása. 2020-ban idegméreggel mérgezték meg, amiből Németországban épült fel. Hazatérése után tartóztatták le a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértésére hivatkozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik