A következő élő közvetítés része Putyin hadiállapotot hirdet az Ukrajnától „elcsatolt” régiókban

Gyanús drónok miatt reggel lezárták Norvégia második legnagyobb repterét

Hajnali 4 óra után gyanús drón behatolását észlelték a bergeni repülőtéren Norvégiában, és később további drónokat is megfigyeltek, ezért a repülőteret átmenetileg lezárták – írja az MTI norvég hatósági közlésekre hivatkozva.

„Lehetséges, hogy az észlelések egy része időjárási jelenségekkel magyarázható. Nem vagyunk biztosak abban, hogy egy vagy több drónról van szó, de abban igen, hogy legalább egyet észleltünk” – mondta Orjan Djuvik norvég rendőrségi szóvivő.

Az NTB norvég hírügynökség kiemelte, hogy a bergeni repülőtér Norvégia fő haditengerészeti támaszpontja közelében található, és a légteret is lezárták. A Haakonsvern bázis Észak-Európa egyik legnagyobb tengeri katonai támaszpontja.

Bergentől északra is drónt jeleztek a kisebb, belföldi Foerde repülőtér közelében, amely szintén ideiglenesen bezárt – közölte az NTB.

Hommedal / NTB / AFP A 2022. október 19-én készült fényképen egy kis légcsavaros repülőgép látható a levegőben a norvégiai Bergenben található Flesland repülőtér légiforgalmi irányítótornyának közelében, miután a repülőteret lezárták az illetéktelenül a levegőben tartózkodó drónok miatt.

A rendőrség közleménye szerint az ügyben gyanúsítottat nem azonosítottak, de az elmúlt hetekben legalább hét orosz állampolgárt vettek őrizetbe drónok berepülése vagy érzékeny norvégiai helyszínekről való felvételek készítése miatt.

Elfogadhatatlan, hogy külföldi hírszerzés drónokat vet be norvég repülőterek felett. Az oroszok nem repülhetnek drónokkal Norvégiában

– kommentálta az esetet Jonas Gahr Store miniszterelnök az NRK norvég műsorszolgáltató szerint.

A bergeni repülőteret reggel 6.30 órakor zárták be, és 2 órával később újra megnyitották. Ez Norvégia második legnagyobb reptere; évente több mint 6 millió utast szolgál ki.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik