A következő élő közvetítés része Ukrajna teljes területén légiriadót rendeltek el

Moszkvában már nem érvényesek a kiküldött katonai behívók

STRINGER / AFP
STRINGER / AFP

Hétfőtől bezártak a hadsereg toborzóirodái Moszkvában, mivel a fővárosban teljesültek a Kreml által az ukrajnai harcokhoz szükséges tartalékosok toborzására vonatkozó kvóták – jelentette be Szergej Szobjanyin, a város polgármestere a Moscow Time beszámolója szerint. Az intézkedés október 17, délután kettő óra óta van érvényben.

A már kiküldött behívók a továbbiakban érvényüket vesztik. A polgármester arról nem beszélt, hogy idáig hány embert mozgósítottak Moszkvában, illetve hányan kaptak behívót.

ALEXANDER NEMENOV / AFP

Szobjanyin bejelentése három nappal azután történt, hogy Vlagyimir Putyin elnök megígérte, „két héten belül” befejezik a mozgósítási akciót, mert a 300 ezres célból 222 ezer embert már elértek. Putyin szeptember 21-én hirdette meg a részleges mozgósítást, ami után oroszok tömegei hagyták el az országot.

Szobjanyin tolmácsolta jókívánságait azoknak a moszkvaiaknak, akik a harcmezőn szolgálnak és reményét fejezte ki, hogy épségben térnek majd haza.

Képünkön egy katonai szolgálatra behívott fiatalember barátnője karjaiban, miután hétfő délben hazaengedték a toborzóirodából.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik