Nagyvilág

Ebben a kávézóban kevesebbet fizet, aki udvarias

Egy, az angliai Prestonban működő teázó és kávézó értékeli a vendégek udvariasságát – írja a Mirror. Az üzletben kedvezményt kapnak azok, akik a rendelésnél használják a „kérem” és a „köszönöm” szavakat, vagy illedelmesen köszönnek. A kávézó kiírása szerint egy Desi chai tea normál áron 5 fontba kerül, a „kérem” szóval viszont már csak 3 fontba.

Ha a vendég köszön is a rendelés előtt, csak 1,9 fontot kell fizetnie.

Usman Hussain idén márciusban nyitotta meg a Chaii Stopot. A 29 éves férfi szerint módszerük jó emlékeztető az emberek számára, hogy udvariasak legyenek. Mint kiemelte, sosem nem volt problémájuk a durva vásárlókkal, de a felirat kihelyezése óta az emberek határozottan nyitottabban térnek be, és együtt nevetnek Hussainékkel.

Taiyou Nomachi / Getty Images Illusztráció.

„Számomra a legfontosabb dolog a vállalkozásomban, hogy az ajtón betérve úgy kezeljük az embert, mintha szívesen látott vendég lenne otthonunkban” – mondta, hozzátéve, hogy jó, ha a tiszteletet viszonozzák. Egyelőre senkitől sem kérte el az 5 fontot, amennyiben valaki nem elég illedelmes, Hussain rámutat a táblára, ilyenkor a vendégek egyből veszik a lapot.

Mint elmondta, sosem lehet tudni, hogy min megy át az ember, mitől udvariatlan. A kiírástól a vendégek ugyanakkor beszélni kezdenek, így segít megtörni a jeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik