Nagyvilág

„Elvágták a kábeleket” – szabotázs miatt három órán át állt a vonatközlekedés Németországban

MTI/EPA/Lukas Barth
MTI/EPA/Lukas Barth

Volker Wissing német közlekedési miniszter szombaton közölte, hogy „a kábelhálózaton elkövetett szabotázscselekmények” felelősek a vonatforgalom leállásáért Észak-Németország nagy részén. Hozzátette, a hatóságok nyomozást folytatnak és keresik az ismeretlen elkövetőket – írja a Politico.

A távolsági, regionális és tehervonatok Hamburgban, Schleswig-Holsteinben, Alsó-Szászországban és Brémában körülbelül három órára leálltak szombat délelőtt egy rádiókapcsolatot és adatátvitelt lehetővé tevő kommunikációs rendszer kritikus problémái miatt.

Tudjuk, hogy két helyen elvágták a kábeleket

– mondta Wissing, szerinte szándékos és rosszindulatú cselekmény történt. A Wissing nem adott további információt arról, hogy ki állhat a támadás mögött, mondván, hogy a hatóságok vizsgálják az ügyet. A német sajtó arról számolt be, hogy a szabotázs mértékéhez a Deutsche Bahn német vasúttársaság kommunikációs infrastruktúrájának alapos ismerete szükséges. A Deutsche Bahn szombaton délelőtt 11 órakor közölte, hogy a kommunikációs szolgáltatások fennakadása megoldódott, és újraindul a vasúti forgalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik