Nagyvilág

Bolsonaro: Ha odamegyek, ennem kell a megfőzött indiánból. Azt mondtam, akkor eszem belőle!

EVARISTO SA / AFP
EVARISTO SA / AFP

Jair Bolsonaro egy 2016-ban adott interjújából ásott elő egy részletet a regnáló brazil elnök ellenfelének, Luis Inácio Lula da Silvának a kampány csapata, melyből kampányvideó is született. A felvételen Bolsonaro kijelenti: készen állt volna embert enni – írja a 444.

Az interjú idején Bolsonaro még kongresszusi képviselőként nyilatkozott a New York Times-nak. A nyolcvan perces beszélgetésről készült videó eddig nem is keltett különösebb feltűnést, azonban a Lula-stáb kiemelte belőle, amikor Bolsonaro elmeséli, hogy látogatást tervezett az Amazóniában élő yanomami törzshöz, akiknél épp haláleset történt.

Ilyenkor két-három napig főzik a halottat, aztán megeszik banánnal. Meg akartam nézni, amikor megfőznek egy indiánt. Azt mondták, ha odamegyek, akkor ennem kell belőle. Azt mondtam, akkor eszem belőle!

– meséli Bolsonaro. Hozzáteszi: senki nem akart vele menni, így végül nem történt meg a látogatás, melyen embert ehetett volna.

Lula és Bolsonaro az elnökválasztás október 30-ai második fordulójára készül. Az első fordulót Lula nyerte, azonban Bolsonaro a vártnál lényegesen jobban szerepelt, így továbbra is nyitott, milyen irányba halad tovább Brazília.

Kapcsolódó
Bolsonaro kikapott, sokan puccstól tartanak
Brazíliában két jelölt vívott nagy csatát az elnökválasztás első fordulójában: az egyik Orbán barátja, akit az ország egyik fele a demokrácia gyilkosának lát, a másik egy volt elnök, akit az ország másik fele azzal vádol, hogy a központi figurája volt annak a korrupciós rendszernek, ami miatt rohadnak a dél-amerikai ország intézményei. Sokan ráadásul attól tartanak, hogy az erőszakos kampány után még erőszakosabb időszak következhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik