Nagyvilág europoli

Az EU kész tárgyalni a gázárak felső határának megszabásáról

Mivel korlátozni kell a gáz elektromos áramra gyakorolt inflációs hatását, az Európai Bizottság kész megvitatni a villamosenergia-termelésre használt gáz árának felső határának megszabását – közölte Ursula von der Leyen, az uniós testület elnöke Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének az ukrajnai háború helyzetéről és hatásairól folytatott vitáján kijelentette: a gázárak felső határát megfelelően kell kialakítani az ellátás biztonsága érdekében. Emellett dolgozni kell a gázárak csökkentése, valamint a volatilitás és az orosz ármanipuláció hatásának korlátozása érdekében is.

Az EU fokozni fogja gázbeszerzésről szóló tárgyalásait olyan megbízható energiaszáltó partnerekkel, mint Norvégia, az importált gázért fizetett ár mérséklésére – tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

(MTI)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik