Ez a poszt a következő élő közvetítés része: 200 ezer embert mozgósítottak eddig az oroszok a védelmi tárca szerint Vissza a közvetítéshez
STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Oroszországban újabb tüntetéshullámra készülnek

Az ukrán katonai hírszerzés értesülései szerint Oroszországban felkészítik a rendőröket a katonai mozgósítás ellen várható újabb tiltakozások elfojtására.

A hírszerzés szerint továbbá a mozgósítottakat nem tudják elszállásolni, élelmezni, ruházni és illetménnyel ellátni. Példaként említik, hogy az omszki harckocsiüzem területén eredetileg csak hatezer ember elhelyezését tervezték, de már szeptember végéig kilencezret vittek be oda. A hírek szerint október 1-jéig további kétezer mozgósított érkezett oda, így végképp nincs elég hely. Ezenfelül a katonák között vannak betegek, akik nem kapnak megfelelő ellátást.

A mozgósítás során nehézségekbe ütközik már a kiértesítés is, az emberek kikapcsolják kaputelefonjukat, csengetésre nem nyitnak ajtót. Ennek eredményeként a hírszerzés szerint szeptember 27-én 170 idézésből csak 16-ot, szeptember 28-án pedig 180-ból 10-et tudtak kézbesíteni az orosz hatóságok.

Vissza a közvetítéshez