Nagyvilág

Orbán: Go Bolsonaro!

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Köszönet Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy elismerte azt a munkát, amelyet gazdaságunk fellendítése, az infláció szabályozása, a munkahelyteremtés, a bűnözés elleni küzdelem és értékeink védelme érdekében végeztünk. Haladjunk tovább a helyes úton a fényes jövő felé!

ezt írta ki Jair Bolsonaro, Brazília hivatalban lévő elnöke a saját Twitter-oldalára. Brazíliában ma tartják az elnökválasztás első fordulóját, a magyar kormányfő erre az alkalomra küldte el méltató és buzdító üzenetét Bolsonarónak.

Orbán a brazil választóknak szóló videóüzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy „sok vezetővel találkoztam, de nagyon kevés olyan kiemelkedő vezetőt láttam, mint az önök elnöke, Bolsonaro elnök úr. Örülök, hogy dolgozhattam vele, nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni vele, megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, stabilizálta a gazdaságot, visszaszorította a bűnözési rátát, és Brazília számára egy fényesebb jövőt készített elő.”

Azt kívánom, hogy folytathassa a munkáját, és önök Brazíliában mindannyian élvezhessék ennek áldását. Olyan elnökről beszélünk, aki a progresszív, liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé és a Jóistent mindannyiunk fölé. Sok sikert kívánok önöknek! Go Bolsonaro!

– zárta üzenetét Orbán Viktor. A biztatással persze nem volt egyedül, Bolsonaro Twitter-falán mások mellett Donald Trump volt amerikai elnök is támogatásáról biztosította a brazil elnököt, akinek szüksége is van a biztatásra, mivel a Datafolha közvélemény-kutató intézet felmérése szerint Luiz Inácio Lula da Silva, aki 2003 és 2010 között volt Brazília államfője, egyelőre két számjegyű különbségű győzelemre számíthat a vasárnapi első fordulóban.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Jair Bolsonaro brazil államfő (b) és Orbán Viktor kormányfő, miután sajtónyilatkozatot tettek tárgyalásuk után a Karmelita kolostorban 2022. február 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Olvasói sztorik