Nagyvilág

Novák Katalin görkorcsolyázott egyet az Egyesült Államokban

Novák Katalin / Facebook
Novák Katalin / Facebook

Elmentem abba az iskolába, ahova 15 éves koromban jártam – írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin köztársasági elnök, aki minderről egy videót is közzé tett. Az esemény Los Angelesben történt, a politikus tinédzserként ugyanis rövid ideig egy kaliforniai középiskolában tanult. Az államfő görkorcsolyával érkezett az intézménybe, ahol rövid előadást is tartott ifjúkori élményeiről.

Novák Katalin szeptember 21-én beszélt az ENSZ Közgyűlése előtt New Yorkban, ahol újfent elítélte az orosz agressziót, és a háborús bűnösök felelősségre vonását követelte. Azóta az Egyesült Államokban tartózkodott, látogatásának utolsó eseménye az Ohio állambeli Franciscan University katolikus egyetemen volt kedden, ahol a magyar családpolitika alapvetéseiről, az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről, a támogató és ösztönző lépésekről, valamint a szabad döntés jogáról beszélt.

A köztársasági elnök részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt az ENSZ-főtitkárral, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával. Aztán ellátogatott az amerikai–mexikói határra, ahol a migrációs helyzetről beszélgetett, San Diegóban pedig a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntette ki a 95 éves Éger Edit Éva írót, holokauszttúlélőt.

Kiemelt képünkön Novák Katalin köztársasági elnök érkezik az ENSZ Közgyűlésének 77. ülésszakára a világszervezet New York-i székházában 2022. szeptember 21-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik