Nagyvilág

A stockholmi reptéren éjszakáztak a Wizz Air utasai, miután nem szállt fel a gépük

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Vasárnap este kilenckor kellett volna felszállnia a Stockholmból Budapestre tartó Wizz Air gépnek, de ez nem történt meg, számolt be róla a 444.hu.

A lap cikke szerint a járat indítását hétfőre halasztották, de mivel a légitársaság nem tudott szállást intézni, az utasok a reptéren töltötték az éjszakát.

Azt írják, az utasok még délután öt körül arról kaptak egy értesítést, hogy a gép várhatóan 40 perc késéssel fog indulni. A beléptetés elkezdődött a reptéren, aztán az egyik utas beszámolója szerint egyszer csak leállt, és az indulás egyre késett.

Hivatalos tájékoztatást nem kaptak, hajnali egy óra körül a gép pilótája azt mondta, műszaki hiba van, amihez alkatrész kell, ezért az indulást elhalasztják másnap délután kettőre. Akkor állítólag azt mondta a társaság, hogy intéz szállást és transzfert.

A biztonságiak ezután kitereltek mindenkit a váróba, ahol az utas szerint őrületes kommunikációs káosz volt. Két óra sorban állás után azt mondták, hogy a reggeli budapesti gép betelt. A WizzAir mégsem tudott szállást intézni éjszakára, a non-stop nyitva tartó reptéren töltötték az utasok az éjszakát.

A mostani tervek szerint hétfőn 14.40-kor indul majd egy gép Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik