Nagyvilág

La Repubblica: Orbánék Budapestre hoznák az olasz Szuperkupát, évente 3,3 milliárdért

Magyarország ajánlatott tett a Serie A-nak, hogy Budapesten rendezhessék meg az olasz szuperkupa, azaz az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását. Az ajánlat szerint mindezért szezononként 8 millió dollárt (3,3 milliárd forint) fizetnénk – írja a La Rebubblica alapján a Hvg.hu.

A szuperkupát már többször rendezték Olaszországon kívül. A Serie A irányítóinak volt olyan terve is, ami szerint úgy újítanák meg, hogy négycsapatos minitornát játszanának. Erre a formára kaptak is ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből 23 és 22 millió dolláros értékben.

Ezekhez képest jóval egyszerűbb szervezést igényelne az a javaslat, amelyet a La Repubblica szerint Magyarország adott. Orbán Viktorék nem is fizetnének annyit, mint az arabok, csupán szezononként 8 millió dollárt. A Repubblica szerint a 8 milliós, tehát olcsóbb magyar ajánlat inkább az eredeti egymeccses döntő lebonyolítását tenné lehetővé, az eredeti tervekből vissza kellene venni. Előnye lehet azonban a magyar ajánlatnak, hogy az olasz csapatoknak és a szurkolóknak nem kéne annyit utazniuk a meccsre.

Az olasz lap azt is pedzegeti, hogy mindennek politikai szálai is lehetnek, hiszen a Giro d’Italia Magyarországra hozatalát azzal a Matteo Salvinivel intézte Orbán Viktor, aki a vasárnapi választás után nagy eséllyel visszakerül a kormányba Olaszországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik