Nagyvilág

Hajtóvadászat indult Ekvádorban egy rendőrségi kiképző után

RODRIGO BUENDIA / AFP
RODRIGO BUENDIA / AFP

Maga az ekvádori elnök, Guillermo Lasso jelentette be, hogy a hatóságok megtalálták annak a nőnek a holttestét, aki egy rendőrségi edzőközpontból tűnt el. A 34 éves María Belén Bernal ügyvédként dolgozott, tíz nappal ezelőtt veszett nyoma, miután meglátogatta férjét, aki az intézmény kiképzőtisztje volt.

A holttestet a hegyekben találták meg, öt kilométer távolságra attól a helyszíntől, ahol az áldozat találkozott férjével, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak – írta a BBC. A férfi jelenleg szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított kézre kerítéséért.

A gyilkosság megrázta a közvéleményt, a fővárosban tiltakozás robbant ki a történtek és a hatóságok ügyben tanúsított magatartása miatt. Nőjogi szervezetek, családtagok hívására vonultak utcára a demonstrálók, akik a családon belüli erőszakra kívánják felhívni a figyelmet. Ekvádorban idén 206 nőt gyilkoltak meg ilyen bűncselekményekben, és az ENSZ szerint százból 65 nőt ért már atrocitás nőisége miatt.

Az államfő együttérzéséről biztosította az áldozat hozzátartozóit, külön kiemelve édesanyját és gyermekét, kijelentette, a cselekmény nem marad megtorlatlanul.

A rendőrségi kiképző központ vezetőjét elbocsátották, és húszezer dolláros jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít kézre keríteni Germán Cácerest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik