A következő élő közvetítés része Gulyás: Ha kimaradunk a háborúból, a NATO-országokat nem fenyegeti Oroszország

Putyin új hatalmi központról beszélt, miután a háború óta először találkozott Hszi Csin-pinggel

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) üzbegisztáni találkozóján üdvözölte az „új hatalmi központ” növekvő befolyását.

Az egymással együttműködő új hatalmi központ növekvő jelentősége napról napra világosabbá válik

– mondta Putyin a Peking és Moszkva által az Egyesült Államok befolyásának ellensúlyozására létrehozott biztonsági csoport ülésén.

Az orosz vezető kijelentette, hogy Moszkva az egész világgal nyitott az együttműködésre, továbbá elítélte az illegális szankciók alkalmazását, és az intézkedések visszavonására szólított fel.

Putyin először találkozott Hszi Csin-pinggel a háború február 24-ei kezdete óta. Az orosz elnök közölte, hogy megérti Kína kérdéseit és aggodalmait a háborúval kapcsolatban.

Alexandr Demyanchuk / SPUTNIK / AFP

Nagyra értékeljük kínai barátaink nyugodt álláspontját az ukrajnai válsággal kapcsolatban. Megértjük az ezzel kapcsolatos kérdéseiket és aggodalmaikat. A mai találkozón természetesen elmagyarázzuk álláspontunkat

– szögezte le az orosz elnök.

Kína aggodalmai valószínűleg főként az invázió gazdasági következményeire vonatkoznak, beleértve az Európával szembeni totális energiaháborúval kapcsolatos orosz fenyegetéseket.

(Al Jazeera/Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik