Nagyvilág

Tizenketten meghaltak egy tengeri balesetben Madagaszkárnál, nem tudni, mi történt a többi utassal

Legalább tizenkét ember meghalt Madagaszkáron, amikor egy teherhajó motorcsónakkal ütközött a Loza folyón, az északnyugati Antsohihy város közelében – írja az MTI. A baleset vasárnap történt, a teherhajó egy 35 embert, köztük gyerekeket szállító csónakkal ütközött, utóbbi jármű azonnal elsüllyedt.

„Négy embert mentettünk ki, őket kórházba vitték” – mondta el Elack Andriakaja, az ország katasztrófavédelmi hatóságának igazgatója a dpa német hírügynökségnek. Jean-Edmond Randrianantenaina, a Tengerészeti és Kikötőirányítási Hatóság (APMF) főigazgatója a francia AFP-nek úgy nyilatkozott, a mentési munkálatok még zajlanak, egyelőre nem tudják, mi történt a többi utassal.

Az előzetes vizsgálat szerint a teherhajó, amely a szükséges dokumentumok nélkül hagyta el a kikötőt, beleszaladt a nyolc méter hosszú, fából készült csónakba. Ateherhajó az ütközés után elmenekült, de éjszaka utolérték, a legénységet a csendőrség hallgatja ki. Az eseményekhez hozzátartozik, hogy szemtanúk szerint az is hozzájárulhatott a balesethez, hogy a csónak nem volt kivilágítva.

A közelmúltban történt már hasonló tragédia a térségben. Decemberben, közvetlenül karácsony előtt 88 ember –  többnyire idénymunkások, akik éppen befejezték a szegfűszeg betakarítását és hazafelé tartottak – meghaltak, amikor egy teherhajó elsüllyedt Madagaszkár északkeleti részén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik