A következő élő közvetítés része Kiderült, eddig mekkora területet foglaltak vissza az ukránok

Már menekül is a lakosság a orosz kézen lévő Kupjanszkból

Melero Pena / ANADOLU AGENCY / AFP
Melero Pena / ANADOLU AGENCY / AFP

Korábban már megírtuk, hogy Harkiv megyében meglepetésszerű ellentámadást hajt végre az ukrán hadsereg. Nyugati és orosz elemzők is egyetértenek abban, hogy ennek az offenzívának a célpontja Kupjanszk városa, amely a Kelet-Ukrajna felé tartó orosz szállítmányok szempontjából kulcsfontosságú helyszín.

Vitalij Gancsev, az orosz megszállók által kinevezett kupjanszki városvezető most felszólította a nőket és a gyerekeket, hogy az ukrán erők közeledése miatt hagyják el a lakóhelyüket.

Ma olyan helyzet alakul ki Kupjanszkban, hogy kénytelenek vagyunk gondoskodni a lakosság, legalább a gyerekek, nők evakuálásáról, mert a várost folyamatosan terror fenyegeti, és rakétatámadások az ukrán fegyveres erők részéről, akik még mindig nem tettek le a város infrastruktúrájának lerombolásáról

– értelmezte a kialakult helyzetet a oroszok által a város élére ültetett Gancsev csütörtökön.

Szerinte a probléma nemcsak a várost, de a teljes kupjanszki járást és az iziumi járást is érint. Ezeken a helyeken az ukrán ellentámadások szerint „nagyon súlyos anyagi és erkölcsi károkat” okozott a lakosságban.

Az ukrán fél a CNN-nek egyelőre nem kívánta kommentálni az északkelet-ukrajnai offenzívát, azt írják, hogy a földrajzi helymeghatározással ellátott felvételek igazolni látszanak az ellentámadás tényét.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik