A következő élő közvetítés része Nagyszabású ukrán ellentámadásról közöltek jelentést

 Újabb civil áldozatok – az oroszok Mikolajiv lakókörzeteit lőtték

Anadolu Agency / Metin Aktas / AFP
Anadolu Agency / Metin Aktas / AFP

Az orosz hadsereg hétfőn tüzet nyitott a dél-ukrajnai Mikolajiv város lakóövezeteire, aminek következtében az előzetes adatok szerint két civil vesztette életét és tizenegyen sebesültek meg – közölte Vitalij Kim megyei kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál megjegyezte, hogy Olekszandr Szenkevics mikolajivi polgármester korábban két halálos áldozatról és öt sérültről számolt be. A hírportál jelentése szerint hétfő délután robbanások sorozata hallatszott Mikolajiv és a szomszédos Herszon megyében, a hatóságok arra kérték az embereket, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Hétfő délután robbanások történtek a Zaporizzsja megyében lévő, orosz megszállás alá került Melitopol városban. Ivan Fedorov, a település polgármestere a város északi kijárata környékén történt mintegy négy nagyerejű robbanásról számolt be. “Még gyűjtjük az információkat az ellenség veszteségeiről” – tette hozzá Telegram-üzenetében. A robbanásokról beszámolt a RIA-Novosztyi és a RIA-Melitopol helyi hírportál is.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik