Nagyvilág

Ezernél is többen haltak meg már a pakisztáni áradásokban

Mazhar Chandio / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Mazhar Chandio / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A pusztító monszunesők által kiváltott áradások Pakisztán nagy részén több mint ezer ember halálát okozták, és több ezer embert sebesítettek meg, valamint több ezer embert kényszerítettek lakóhelye elhagyására június óta – közölték a hatóságok. Az újabb halálos áldozatok száma egy nappal azután jelent meg, hogy Shehbaz Sharif miniszterelnök nemzetközi segítséget kért a halálos árvízkárok felszámolásához. Több mint 33 millió ember kényszerült lakóhelye elhagyására.

A Nemzeti Katasztrófavédelmi Hatóság vasárnap közölte, hogy az elmúlt 24 órában 119 ember halt meg, mivel az ország egyes részein továbbra is heves esőzések pusztítottak. Ezzel június közepe óta a halálos áldozatok száma 1033-ra emelkedett, és legalább 1456-an megsérültek. A hatóság előző napi jelentése szerint péntektől szombatig 45 ember vesztette életét árvízzel kapcsolatos incidensekben.

Pakisztán számos része megközelíthetetlenné vált, és a mentők több ezer elakadt embert próbálnak kimenekíteni az árvíz sújtotta területekről. Beludzsisztán és Szindh tartományok a legsúlyosabban érintett területek, írja a Guardian.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik