Nagyvilág

Hűtőládába kapaszkodva menekült meg hajótörésük után apa és fia

A rendőröknek kellett kimentenie a vízből azt a két férfit, akik Boston partjainál szenvedtek balesetet. A bostoni rendőrség hivatalos közleménye szerint szerdán késő délután kaptak egy segélyhívást a várostól 14 kilométerre található Graves Light világítótorony partjaitól.

A kiérkező mentőegység először egy csónakot vett észre a parttól majdnem 100 méterre a nyílt vízen, pontosabban annak egy nagyon kicsi részét, a Glory Days névre keresztelt jármű nagy része ugyanis víz alatt volt. Ezt követően figyeltek fel a közelben lebegő kék hűtőládára, és ahogy közelebb értek hozzá, akkor vették észre, hogy két rendkívül kimerült férfi kapaszkodik bele.

Az egyik rendőr testkamerája rögzítette a mentést. A felvételeken látszik, hogy a fiatalabb férfi mindössze egy mentőövbe kapaszkodik, míg 76 éves édesapján mentőmellény van. A rendőröktől azt kérte, az apját mentsék ki először.

Kiderült, hogy halászni indultak a szigethez, ahol azonban a csónakjuk motorja beleakadt egy rákászhálóba. Ez ahhoz vezetett, hogy a csónak süllyedni kezdett, ekkor hagyták el a kis hajót, és a magukkal vitt hűtőládába kapaszkodva várták a segítséget. A mentést végző egyik rendőr szerint még pont időben érkeztek, mivel mindkét férfi a végkimerültség szélén állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik