Nagyvilág

Moszkvában járt az állami gép, Nagy Márton utazott rajta gázért

Facebook
Facebook

Vasárnap Moszkvába repült a honvédség 607-es jelű Falcon repülőgépe, miként az Index elsőként megírta. A repülő hétfőn kora este indult vissza a vnukovói repülőtérről, a Liszt Ferenc repülőtéren letette utasát, majd továbbrepült a kecskeméti katonai bázisra. A magyar kormányzat hivatalos csatornáin sem hétfőn, sem kedden nem adtak hírt arról, hogy bármelyik kormánytag, állami vezető Oroszországba utazott volna tárgyalni.

A repülőút miatt levélben kerestük a gép fenntartóját, a honvédelmi tárcát, ám nem reagáltak a kérdéseinkre. Mivel ezt a gépet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sokszor veszi igénybe a külföldi útjaira, hétfőn megkerestük a KKM sajtóosztályát is, hogy megtudjuk, a tárcavezető járt-e az orosz fővárosban, és ha igen, milyen célból utazott, ám innen sem kaptunk választ. Szijjártó legutóbb egy hónapja látogatott Moszkvába, akkor szintén ezzel a géppel utazott.

A miniszter július 21-én újabb földgázmennyiség beszerzéséről tárgyalt Vlagyimir Putyin energiaügyi miniszterével. A gázüzlet ugyan nem jött létre, de Szergej Lavrov orosz külügyminiszter társaságában az Európai Uniónak is üzent a Kremlből azt hangoztatva, hogy

lehet kommunikációs luftballonokat fújni, de jelenleg orosz források nélkül képtelenség földgázt beszerezni.

Frissítünk!

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy gazdaságfejlesztésért felelős minisztertársa, Nagy Márton járt Moszkvában, ahol energetikai beszerzésről folytatott tárgyalásokat. Gulyás reményét fejezte ki, hogy sikeres lesz a megbeszélés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik