Nagyvilág

Nagy-Britannia legfiatalabb lottónyertese szerint nyerni a lottón veszélyes a mentális egészségre

Getty Images
Getty Images

Az edinburgh-i Jane Park mindössze tizenhét éves volt 2013-ban, amikor egymillió fontot (az kb. 476 millió forint) nyert az EuroMillions lottón, ezzel a lottó történetének legfiatalabb brit lottónyertese lett. Most azonban azt szeretné elérni, hogy a kormány figyelmeztesse az embereket, hogy milyen veszélyes lehet a mentális egészségre, ha az ember nyer a lottón.

Parkot zsarolták, fenyegetéseket kapott, mindennapos volt, hogy pénzt kértek tőle vagy házassági ajánlatokkal bombázták ismeretlenek, és úgy általában, élete, mint mondja, „torz tündérmesévé” változott, mióta nyert. Aggodalmait most azért fejezte ki, mert a kormány megemelte a lottózáshoz szükséges életkori limitet tizennyolc évre, és szerinte ez nem elég.

A lottót ahhoz hasonló egészségügyi figyelmeztetéssel kellene ellátni, amilyennel a dohánytermékeket vagy az alkoholt

–  nyilatkozta hozzátéve, hogy a lottóhirdetéseknek is csak késő este lenne szabad adásba kerülni. A mostani hirdetések szerinte eleve nem hitelesek, mivel csak a nyerés pozitívumairól szólnak, és semmit nem említenek abból, hogy milyen negatív hatásai lehetnek a dolognak. Mint mondta, megérti, hogy a lottócégek nem tehetnek úgy, mintha rémes dolog lenne ekkora összegeket nyerni, de az egyensúlyra azért törekedniük kellene a tájékoztatásban. Eleve nem érti, miért nem vonatkoznak a lottóra ugyanazok a szigorú szabályok, amelyek a többi szerencsejátékra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik