A következő élő közvetítés része Ismét Harkivot bombázták az oroszok

Orosz harci gépek sértették meg a finn légteret

Két orosz harci repülőgép megsértette csütörtökön Finnország légterét Porvoo város térségében – közölte a finn védelmi minisztérium.

Két MiG-31-es típusú vadászrepülőgépet gyanúsítanak azzal, hogy illegálisan behatolt a finn légtérbe a Finn-öböl felett – közölte a tárca.

Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images Két MIG-31 vadászrepülőgép a járványhelyzet miatt egy hónappal elhalasztott 75. Győzelem napi ünnepségen a Vörös téren Moszkvában, Oroszországban 2020. június 24-én.

Az incidens mindössze két percig tartott, amikor a gépek nyugati irányba repültek egy kilométert a reggeli órákban. A finn légierő riasztotta egységeit a repülőgépek azonosítására. A védelmi minisztérium hozzátette, hogy a határőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Finnországnak mintegy 1300 kilométer hosszú határa van Oroszországgal. Helsinki a svéd vezetéssel közösen májusban szakított hagyományos semlegességével, és az ukrajnai háború miatt felvételét kérte a NATO-ba. A Supo finn hírszerzés már májusban figyelmeztetett, hogy Moszkva különböző kísérleteket fog tenni arra, hogy befolyásolja Helsinki NATO-csatlakozásának folyamatát.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik