Nagyvilág

Négyezer, gyógyszerkísérletekhez fogvatartott beagle-t mentettek meg Virginiában

Anna Moneymaker / Getty Images
Anna Moneymaker / Getty Images

Közel 4000 beagle-nek keresnek új otthont a virginiai hatóságok, miután kimentették őket egy telephelyről. Az állatokat arra tartották és tenyésztették, hogy továbbadhassák őket különböző laboratóriumoknak gyógyszerkísérletekhez.

A BBC beszámolója szerint a vétkes céget az állatok jogainak megsértése miatt már bezáratták, az állatokat pedig egyelőre segítő szervezetek gondjaira bízták, amik nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az összes jószágnak otthon találjanak. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, ahogy az egyik érintett szervezet, a Humane Society vezetője, Kitty Block is elmondta, a négyezer rendkívül magas szám, gazdáka váró kutyák esetében főleg.

Az Envigo RMS cég tulajdonában lévő cumberlandi tenyésztelepet májusban perelte be az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, többszörös állatkínzással vádolva azt. A nyomozás során a hatóságok arra jutottak, hogy a telep gazdái egyszerűen csak lelőttek nem egy állatot, amikor azok orvosi ellátásra szorultak volna, míg a többieket férges, penészes, nem egy esetben ürülékkel szennyezett étellel etettek. A felderítés során azt is megállapították, hogy korábban legkevesebb 25 kölyök beagle a nem megfelelő tartási körülmények miatt halálra fagyott.

A megmentett biglik közül néhányan már találtak új családot maguknak, ám a legtöbben még várnak a sorukra. Ők most mindenekelőtt szakszerű ellátásban részesülnek és megkapják a szükséges oltásokat, amiket szintén nem biztosítottak nekik a fogvatartóik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik