Nagyvilág

Az Iszlám Dzsihád újabb parancsnokával végzett az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy végzett az Iszlám Dzsihád terrorszervezet újabb parancsnokával Gázában. Ugyancsak vasárnap megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálemben is.

Hálid Manszúrt és két társát – köztük Manszúr helyettesét – légicsapással ölték meg a gázai Rafah városban. Az izraeli hadsereg szerint Manszúr volt az egyik szervezője a terroristák Izrael ellen intézett, több napja tartó rakétázásának, korábban pedig több terrortámadásban is részt vett.

Vasárnap megszólaltak a légvédelmi szirénák Jeruzsálemben is, hírügynökségek pedig – helyszíni beszámolókra hivatkozva – azt közölték, hogy robbanásokat is lehetett hallani.

Izrael pénteken – több mint egy év viszonylagos nyugalom után – indította meg Hajnalhasadás nevű hadműveletét a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen, mert azok megtorlással fenyegettek egyik magas rangú ciszjordániai tisztviselőjük, Besszám esz-Szaadi letartóztatása miatt. Az akcióban az izraeliek végeztek Tejszír al-Dzsabarival, az Iszlám Dzsihád parancsnokával.

A Gázai övezetből péntek estétől vasárnap reggelig 580 rakétát lőttek ki Izrael felé, már Tel-Avivot is célba vették – jelentette be az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint péntek óta 29-en haltak meg az izraeli hadműveletben, köztük hat gyerek. Izrael viszont azt közölte, hogy a gázai Dzsabalíja menekülttáborba csapódott rakéta – amely öt gyereket ölt meg – a terroristák eltévedt lövedéke volt.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik