Nagyvilág

Tízen haltak meg egy tragikus tűzesetben – saját családjához riasztották a tűzoltót

Három gyermek és hét felnőtt halt meg egy tragikus tűzesetben Pennsylvaniában. A helyszínre érkező tűzoltók egyike megtörten közölte: az áldozatok a családtagjai.

Hat embert sikerült azonosítani egy tíz ember életét követelő, pennsylvaniai tűzvész áldozatai közül. A legfiatalabb, öt-hét éves gyerekek kiléte még ismeretlen – írja a BBC.

Harold Baker, a helyszínre érkező, nescopecki önkéntes tűzoltók egyike az AP hírügynökséggel azt közölte, hogy a lánya, a fia, az apósa, a sógora, a sógornője, három unokája, és két távolabbi rokona haltak meg a családi tragédiában. A három unoka, két fiú és egy lány nem éltek a házban, csak a nyári vakáció miatt érkeztek a rokonokhoz. A férfi hozzátette, hogy elhunyt fia, a 19 éves Dale Baker szintén tűzoltó volt.

A lángok hajnali fél háromkor lobbantak fel a Philadelphiától mintegy 150 kilométernyire, északnyugatra fekvő, nescopecki házban. Egyelőre nem tudni mi okozta a tüzet, de az eddigi vizsgálatok alapján úgy tűnik, a tornácon keletkezhetett.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már az egész épület hatalmas lángokban állt, így esélyük sem volt bemenni, hogy bárkit kimenthessenek. A kigyulladt házból három felnőttnek sikerült kimenekülni. Az áldozatok holttesteit kutyák keresték meg a romok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik