Nagyvilág

Négy testvér, a legidősebb nyolc éves, is a halottak között az árvíz sújtotta Kentucky államban

SETH HERALD / AFP
SETH HERALD / AFP

Legalább 37 ember vesztette életét az Egyesült Államokban, Kentucky állam keleti részén, amelyet a heves esőzések követte áradás sújt – közölte a BBC. Az árvíz legkevesebb hat gyermek életét követelte, négyen testvérek, egy és nyolc év közöttiek. Házukat elsodorta a víz, gyakoraltilag szüleik kezéből szakítva ki őket.

Kentucky állam kormányzója, Andy Beshear szerint az áldozatok száma nőni fog, több száz embert tartanak nyilván eltűntként. A jelentések szerint a természeti katasztrófa miatt 12 ezer háztartás maradt áram nélkül, és több száz épület megrongálódott. – Egész házakat sodort el az ár, több iskola és összeomlott – mondta a politikus, aki szerint az úthálózat, a hidak és az infrastruktúra helyreállítására rengeteget kell majd költeni.

Az otthonukat elveszített embereknek templomokban, mobil házakban és parkokban kialakított menedékhelyeken biztosítanak átmeneti szállást. – Sokan elveszítették mindenüket, egy hátizsáknyi ruhájuk maradt – mondta Andy Beshear. Kijárási tilalmat is bevezettek, hogy elejét vegyék a fosztogatásnak.

Joe Biden elnök szövetségi segítséget ígért az államnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik