Nagyvilág

Már 42 embert sebesítettek meg agresszív makákók Japánban

Getty Images
Getty Images

Július eleje óta 42 embert sebesítettek meg agresszív makákók a hegyek közt fekvő japán városban, Jamagucsiban, írja az MTI.

A majominvázió olyan méreteket öltött, hogy a hatóságok altatólövedékkel próbálják lenyugtatni az izgága állatokat.

A makákók megtalálhatók szerte a szigetországban, ahol gyakran jelentik bosszúság forrását a lakosság számára, mert feldúlják az otthonokat vagy tönkreteszik a termést a földeken, de ritkán fordul elő, hogy emberre támadnak. Jamagucsiban azonban az elmúlt hetekben gyerekeket és felnőtteket támadtak meg, karmoltak vagy haraptak meg.

Egész Jamagucsit hegyek övezik, ezért nem szokatlan a majmok jelenléte. Az azonban nagyon ritka, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert megtámadjanak, mondta el az AFP-nak az önkormányzat egy munkatársa.

A makákók eleinte csak gyerekekre és nőkre támadtak, de újabban megtámadnak időseket és felnőtt férfiakat is, mondta az illetékes. A helyi hatóságok őrjáratokat szerveznek a július 8. körül történt első esetek óta, de még egyetlen majmot sem sikerült elkapniuk.

Azt sem tudják, hogy egy bizonyos, különösen agresszívvé vált csoport követi-e el a támadásokat, vagy általában váltak agresszívvé a környéken élő makákók.

Sírásra lettem figyelmes a földszinten. Leszaladtam, és láttam, hogy egy majom mászott fel a gyermekemre

– mesélte el egy apa a Mainicsi című lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik