Nagyvilág koronavírus

A koronavírusos Joe Biden jól tűri a kezelést

Yuri Gripas / MTI / EPA / Abaca pool
Yuri Gripas / MTI / EPA / Abaca pool
Őt is az a variáns fertőzhette meg, amelyik az új betegek 75 százalékáért felelős.

Orvosa szerint az amerikai elnököt az omikron BA.5 variánsa fertőzhette meg. Joe Biden tünetei csillapodnak, torokfájás, orrfolyás, laza köhögés, testfájdalmak jelentkeznek.

Az előzetes laboratóriumi eredmények megérkezése után erről számolt be Kevin O’Connor a Fehér Háznak küldött feljegyzésében, amit az MTI idézett.

A hangja továbbra is mély. Pulzusa, vérnyomása, légzésszáma és testhőmérséklete teljesen normális.  Oxigéntelítettsége továbbra is kiváló. A tüdeje ugyancsak tiszta.

A 79 éves elnök jól tűri a kezelést, továbbra is szedi a Pfizer által gyártott vírusellenes gyógyszert, amit a Covid-19-es betegek kapnak.

A Fehér Ház csütörtök reggel jelentette be, hogy Biden koronavírusos, jelenleg karanténban van a Fehér Házban, továbbra is ellátja feladatait.

Az Egyesült Államokban a BA.5 variáns felelős az új fertőzések legalább 75 százalékáért. A Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus megbetegedések száma meghaladta a 90 milliót, és több mint 1 millió ember haláláért felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik