Nagyvilág

Aligátorok ölték meg a nőt, miután a golfpálya tavába esett

Két aligátor ölt meg egy idős nőt, miután floridai otthonának közelében, egy golfklubban egy tóba esett – írja a Mirror. A meg nem nevezett áldozatot a vízben ragadhatta meg a két ott úszkáló állat, és bár ki tudott mászni a partra, nem élte túl a támadást. A Sarasota Megyei Serifhivatal közleménye alapján az eset péntek este történt.

BirdImages / Getty Images

A Floridai Hal- és Vadvilágvédelmi Bizottság befogdta az aligátorokat, az egyik közel 270, a másik pedig több mint 230 centiméter hosszú. A szervezet szóvivője szerint az elmúlt tíz évben Floridában évente átlagosan nyolc olyan ki nem provokált harapás történik, amely után orvosi segítségre van szükség. Annak a valószínűsége, hogy egy floridai lakos súlyosan megsérüljön egy ilyen támadásban, nagyjából egy a 3,1 millióhoz.

Az Egyesült Államokban évente átlagosan egy ember hal meg az aligátorok miatt, az elmúlt három hónapban viszont már három haláleset is történt.

Júniusban Dél-Karolinában, májusban pedig Floridában öltek meg egy-egy férfit a hüllők. Dél-Karolinában ezt megelőzően 2020 májusában, Floridában pedig 2019 áprilisában történt halálos támadás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik