Nagyvilág

Orbán Viktor nevében, vakolóként regisztrálta magát egy férfi egy svájci munkavállalói adatbázisban

Orbán Viktor nevével és születési dátumával, vakolóként regisztrálta magát egy férfi az EU-s munkavállalók svájci adatbázisában – írja a Schweizer Radio und Fernsehen (SRF) cikke alapján az Rtl.hu. A regisztrációról a zürichi munkaügyi hivatal kiadott egy igazolást is, amely az SRF szerint arra bizonyíték, hogy milyen könnyen vissza lehet élni az adatbázissal.

Egy zürichi ügyvéd az ügyben, pénzmosás gyanújával büntetőfeljelentést is tett, de nyomozás nem indult. Ügyészségi közlések szerint az eset feltűnést kelt ugyan, gyanút azonban nem – teszi hozzá az SRF.

Időközben jelentkezett a férfi is, aki regisztrált Orbán nevében, de mint elmondta, csak poénnak szánta az egészet és a rendszer hiányosságaira akart rámutatni. Bruno Campanello, az Unia szakszervezet egyik vezetője rámutatott: miközben az adatbázis egyik célja az lenne, hogy meggátolja, hogy svájci cégek a svájci fizetésekhez képest az EU-tagországból érkező munkavállalóknak alacsonyabb bért adjanak, jellemző, hogy egy-egy olyan cég, amelyet emiatt kitiltottak az adatbázisból, simán regisztrálhat új néven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik