Nagyvilág

Légideszantosok oltják az erdőtüzeket Franciaországban

Benjamin Guillot-Moueix / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Benjamin Guillot-Moueix / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Légideszantos tűzoltókat és több száz katasztrófavédelmi szakembert vezényeltek szerdára a délnyugat-franciaországi erdőtüzekhez, amelyek miatt már mintegy 1500 hektár pusztult el, és több ezer turistát kellett kimenekíteni – írta a Reuters.

Négy repülőgépet és rengeteg tűzoltót mozgósítottak a szomszédos megyékből

– közölte a helyi hatósága.

Franciaországot az elmúlt hetekben több erdőtűz sújtotta – Európa többi részéhez hasonlóan. A Nyugat-Európa fölé telepedett hőhullám elsősorban Spanyolországot és Portugáliát érinti, de várhatóan erősödik és tovább fog terjedni – mondta Clare Nullis, a Meteorológiai Világszervezet szóvivője Genfben az MTI beszámolója szerint

Gironde megyében két tűzvész is tombol, a nagyobbik a Bordeaux-tól délre fekvő Landiras városa körül, ahol utakat zártak le, és több száz embert evakuáltak. A lángok itt már több mint 1000 hektáron semmisítették meg az élővilágot.

A másik katasztrófahelyszín az Atlanti-óceán partján található, közel az ikonikus Dune du Pilat homokdűnéhez, amely az Arcachon-öböl környékén található. Itt mintegy 6000 embert evakuáltak a környező kempingekből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik