A következő élő közvetítés része Rabokat sorozhatnak be az oroszok és szándékosan pusztíthatják a termést

Az orosz hadsereg folytatta a tüzérségi támadást frontvonal teljes hosszában

Az orosz hadsereg szombaton folytatta az ukrajnai célpontok elleni tüzérségi támadást, bár a támadás hevessége csökkent a korábbihoz képest – jelentette az AFP francia hírügynökség.

  • Az ukrán vezérkar szombaton orosz tüzérségi támadásokról számolt az ország keleti részében és Harkivban, de nem hajtottak végre szárazföldi offenzívát. Az orosz csapatok a Bahmut melletti Dolomitne kivételével nem ostromoltak településeket szombaton.
  • A Kramatorszktól délre fekvő Druzsivkában egy feltehetően rakétákkal végrehajtott támadás következtében hatalmas kráter keletkezett egy szupermarket előtt, maga az épület is megrongálódott.
  • A brit védelmi tárca jelentése szerint az orosz erők jelenleg elavult felszerelést használnak, közöttük MT-LB párcélozott járműveket, amelyek korábban hosszú ideig raktárban álltak.
  • Krivij Rihben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosában, aki pénteken meglátogatta a Dnyipro megyei ukrán állásokat, az orosz tüzérségi támadásnak legalább egy halottja és két sebesültje volt.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik