Nagyvilág

Pszichiátriai kezelésben részesült a koppenhágai lövöldözés gyanúsítottja

Martin Sylvest / AFP
Martin Sylvest / AFP

A gyanúsított a pszichiátriai intézetek körében is ismert, de ezen túlmenően nem kívánok nyilatkozni

– közölte a koppenhágai rendőrfőnök, Soren Thomassen.

A feltételezett elkövetőről videók kezdtek terjedni a közösségi médiában, melyeken fegyverrel pózol, öngyilkos gesztusokat imitál, és közben pszichiátriai gyógyszerekről beszél, amelyek „nem hatnak”. A rendőrség szerint a felvételek hitelesnek tűnnek.

A rendőrség hétfő éjjel adta hírül, hogy gyanúsítottként tartóztatott le egy 22 éves dán férfit, akinél az elfogáskor fegyvert és lőszert is találtak, miután vasárnap, helyi idő szerint fél hatkor egy ismeretlen támadó három emberrel végzett, négyet pedig súlyosan megsebesített a koppenhágai Field’s bevásárlóközpontban történt lövöldözés során. A támadó indítékai továbbra sem ismertek, ugyanakkor a rendőrség szerint a támadásnak nincs köze a terrorizmushoz.

A fővárosi rendőrség az áldozatokról is tájékoztatást adott. Az áldozatok között egy 17 éves dán nőt és férfit, valamint egy 47 éves, Dániában élő orosz állampolgárt azonosítottak.

Kapcsolódó
Három halálos áldozata van a koppenhágai lövöldözésnek
További három sérült pedig kritikus állapotban van.

A lövöldözésben további négyen sérültek meg: egy 19 és egy 40 éves dán nő, valamint két svéd állampolgár, egy 50 éves férfi és egy 16 éves nő.

(BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik