Nagyvilág

Egy brit tinédzser azzal viccelődött, hogy felrobbantja a gépet, amin utazik, vadászgépek kísérték le az Easyjet járatát

Vadászgép kísérte leszállásig az Easyjets Londonból Menorcára tartó járatát, miután egy, a fedélzeten utazó brit tinédzser azzal viccelődött a közösségi médiában, hogy felrobbantja a gépet – írta meg a Reuters.

A történtekről felvétel is készült, ezen látni lehet, hogy egy F-18-as vadászgép közel repül az utasszállító jobb szárnyához, és utasítja a pilótákat, hogy kövessék őt. Közben a gép utasai, akiknek fogalmuk sem volt, mi történik, aggódva tekintgetnek kifelé a vadászgépre.

A brit fővárosból 13 órakor induló gép végül fél órás késéssel, nem sokkal 17 óra előtt biztonságban landolt a spanyolországi üdülővárosban. A bombatámadással viccelődő tinédzsert letartóztatták, a többi utast egyesével, közel két óra leforgása alatt szállították le a gépről, mindegyiküktől külön kérték, hogy személyesen azonosítsa a csomagját. Az átvizsgálás végére kiderült, hogy nem volt robbanószerkezet a repülőgépen.

A 18 éves brit tinédzser – aki öt barátja társaságában utazott Spanyolországba – fogdában töltötte az éjszakát, hamarosan a bíróság fogja meghallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik