Nagyvilág

20 év börtönbüntetésre ítélték az Epsteinnek kislányokat beszervező kerítőnőt

AFP
AFP

20 év börtönbüntetésre ítélte kedden az Egyesült Államok bírósága Ghislaine Maxwellt kiskorúak rovására elkövetett szexuális bűncselekmények miatt – írja a Reuters.

Maxwellt azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között Jeffrey Epsteinnel, a milliomos üzletemberrel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel, és molesztált, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem szülőhazájában, Nagy-Britanniában is. A 60 éves Maxwellt – aki a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein pénzember kerítője és barátnője – egy New York-i esküdtszék december végén talált bűnösnek.

A Reuters tudósítása szerint az esküdtszék öt teljes napon át tanácskozott, mielőtt meghozta volna az ítéletet.

Annie Farmer, a Maxwell ellen tanúskodó nők egyike azt mondta:

Annyira megkönnyebbültem és hálás vagyok, hogy az esküdtszék felismerte azt a ragadozó viselkedési mintát, amelyet Maxwell éveken át tanúsított, és bűnösnek találta őt ezekben a bűncselekményekben.

Maxwell ügyvédje, Bobbi Sternheim újságíróknak azt mondta, a védelem csalódott volt az ítélet miatt.

Már elkezdtük a fellebbezés kidolgozását, és bízunk benne, hogy igazolni fogják

– mondta Sternheim a bíróság előtt.

Emlékezetes, Epsteint 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával megvádolták, és le is tartóztatták, nem sokkal később a börtönben öngyilkos lett, így az egy évvel később őrizetbe vett Maxwell elleni ítélet igen fontos volt az áldozatok számára.

Kapcsolódó
Jeffrey Epsteint nem tudták bíróság elé vinni, de kerítőnője nem úszta meg a számonkérést
Ghislaine Maxwell tevékenyen részt vett a kiskorú lányok ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben, és mivel bűnösnek találták, akár 65 év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik