Nagyvilág

Holttesteket találtak az eltűnt brit újságíró után kutató csapatok

EVARISTO SA / AFP
EVARISTO SA / AFP

Hétfőn reggel írtunk arról, hogy már nincs remény arra, hogy élve megtalálják Dom Phillips brit újságírót és Bruno Pereira brazil őslakosügyi tisztviselőt, akik múlt héten tűntek el az Amazonas távoli részén. A keresőcsapatok ugyanis megtalálták a két férfi több személyes tárgyát, köztük Phillips csizmáját és Pereira nadrágját.

A Guardian most arról számolt be, hogy a hatóságok két holttestet találtak a dzsungelben és félő, hogy a két eltűnt férfiról van szó. A testeket egy fához kötözték és azonosításuk még folyamatban van, de Brazília londoni nagykövete már értesítette a fejleményekről a Phillips családját, akik várják az azonosítást eredményét.

A hatóságok korábban azt közölték, hogy több gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben, egyikük hajóján vért találtak, amelyet elemzésre laborba küldték. A férfit, a 41 éves Amarildo da Costa de Oliveirát, más néven Peladót, korábban azért vették őrizetbe, mert engedély nélkül viselt lőfegyvert.

A rendőrség nem tisztázta, hogy miért kezelik gyanúsítottként, de feltételezhetően ő is egy olyan csoport tagja volt, amely június 4-én megfenyegette a később eltűnt férfiakat egy bennszülött terület közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik