Nagyvilág

Lövöldözni kezdett az egyik alkalmazott egy marylandi gyárban, hárman meghaltak

Yasin Ozturk / AFP
Yasin Ozturk / AFP

Csütörtökön egy 23 éves férfi félautomata kézifegyverrel kezdett lőni munkatársaira az amerikai Maryland északi részén levő gyárban.

Három embert halt meg, egy negyedik pedig súlyosan megsérült.  Doug Mullendore Washington megyei seriff megerősítette, hogy a gyanúsított és az áldozatok is a Smithsburg-ben található Columbia Machine vállalatnál dolgoztak.

A gyanúsított egy autóval menekült el a helyszínről, mielőtt a hatóságok odaértek volna. A rendőrség a közeli Hagerstownban érte utol a férfit, ahol tűzharc alakult ki, melyben a gyanúsított és egy járőr is megsebesült.

A Columbia Machine több mint száz országba szállít eszközöket betonozáshoz a háromezres lélekszámú Smithsburg városából, amely Washingtontól mintegy 110 kilométerre északnyugatra fekszik. Az elkövető indítékai nem ismertek.

Chris Van Hollen marylandi demokrata szenátor cselekvésre szólította fel az országot az elmúlt hetek tömeglövöldözései után. „A mai borzalmas támadásra azután került sor, hogy államunk és nemzetünk tragédiát tragédiára halmoz, aminek azonnal véget kell vetni” – vélekedik van Hollen.

(APNews/CBS/ABC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik