Nagyvilág

Járókelők közé hajtott egy autó Berlinben, egy ember meghalt, sokan megsérültek

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP

Járókelők közé hajtott egy jármű Berlin nyugati részén, írja a SkyNews. A Spiegel a hatóságok tájékoztatása alapján azt írja, hogy egy ember meghalt, öten életveszélyesen, hárman pedig súlyosan megsebesültek, valamint többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőrség szerint több mint egy tucat sebesült van. A korábbi hírek mintegy 30 sebesültről szóltak.  A német Bild arról ír, hogy egy ember meghalt, és az emberek közé hajtó jármű egy kis Renault autó volt.

A német rendőrség jelezte: az autó sofőrjét, egy 29 éves férfit elfogták. Egyelőre nem egyértelmű, hogy baleset történt, rosszul lett a sofőr vagy  szándékosan hajtott a tömegbe, közölte a rendőrségi szóvivő.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak

Az eset a Breitscheid tér közvetlen közelében történt, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik