Nagyvilág

Betiltják az elektromos cigarettát Mexikóban

Jose Luis Magana / AFP
Jose Luis Magana / AFP

Szerdától betiltják az elektronikus cigaretta árusítását Mexikóban – írja az MTI. Andrés Manuel López Obrador elnök rendeletben határozott az e-cigaretták forgalmazásának teljes tilalmáról, azzal indokolva a döntést, hogy károsak az egészségre, ráadásul

nem jelentenek valódi alternatívát a hagyományos dohánytermékekre.

Az országban már tavaly döntöttek az elektronikus cigaretta külföldre vitelének és importjának tilalmáról, most ezt a korlátozást terjesztették ki.

Az e-cigarettát az Egészségügyi Világszervezet(WHO) egészségre ártalmasnak nyilvánította, és közölték, hogy a világon már több mint 100 országban korlátozzák a használatát, vagy korlátozásokat terveznek bevezetni.

A dohányzásmentes világnap alkalmából azt is bejelentették, hogy Mexikóváros történelmi belvárosában köztereken is tilos lesz a dohányzás. A főváros vezetése arról döntött, hogy Mexikóváros főterén és a katedrális szomszédságában teljesen megtiltják a dohányzást. A zárt nyilvános helyiségek többségében – beleértve az éttermek és bárok jelentős részét is – már évek óta nem lehet dohányozni Mexikóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik