Nagyvilág

Megtalálták a Horvátországban eltűnt kisrepülőgépet, senki nem élte túl a balesetet

Megtalálták azt a Cessna kisrepülőgépet, amely vasárnap tűnt el, miután négy emberrel a fedélzetén felszállt Splitből, írja a hvg.hu a horvát Jutarnji.hr alapján. A gép Horvátországból Németországba tartott, és vasárnap délelőtt fél tizenkettő előtt nem sokkal tűnt el a radarról a plitvicei tavaknál.

A horvát média szerint 350-en keresték a gépet, a munkálatokat pedig jelentően megnehezítették a terepviszonyok, és a keresőalakulat helikopterei és drónjai is csak hétfőn tudtak felszállni.

Az MTI Damir Trut horvát polgári védelmi igazgató közlésére hivatkozva azt írja:

senki sem élte túl a kisrepülőgép-balesetet.

A pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgár volt. „Miután a drónok felfedezték az eltűnt gépet, a földi erők is hamarosan a helyszínre értek, de sajnos megerősítést nyert, hogy az utasok mindegyike életét vesztette” – közölte Trut, aki egyúttal kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.

A kisrepülőgépet a Brocanska Kosa nevű hegycsúcs közelében találták meg, Rakovica és Slunj között. Mint mondta, ennek a gépnek vélhetően nincs feketedoboza, ettől függetlenül folytatódik a baleset körülményeinek feltárása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik