Nagyvilág

Molnár Beáta feltételezett gyilkosának a Daciáját is körözik

Kolozs Megyei Rendőrség
Kolozs Megyei Rendőrség

Ütésnyomok voltak annak a kolozsvári nőnek az arcán, akinek a holttestét szemeteszsákokba csavarva a romániai Bihar megyében lévő Báródsomoson (Corniţel) egy bezárt benzinkút szomszédságában találták meg.

A Kolozs Megyei Rendőrség közleménye szerint a 30 esztendős, marosvásárhelyi származású, de Kolozsváron élő Molnár Beáta az elmúlt hétvégén saját akaratából hagyta el otthonát, és indult kirándulásra egy 43 éves aradi férfival. A bihon.ro információi alapján a lány eltűnését a szülei jelentették hétfőn, május 23-án, miután a május 21-i távozását követően sem ő, sem a barátja, Boné Ferenc nem tértek vissza.

A kolozsvári rendőrök a Bihar megyei kollégáikkal kezdték keresni a nőt, és végül a már korábban bezárt, báródsomosi benzinkút mellett találták meg a holttestét fekete szemetes zsákokba csavarva.

Az ügyben az első számú gyanúsított Boné Ferenc, aki korábban tanára volt Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem film-, fotó- és médiatanszékének, és 2021 márciusában egy év három hónap letöltendő börtönbüntetésre, valamint 90 nap közmunkára ítélték, mert 2020. július 29-én a nyílt utcán ütlegelte akkori barátnőjét, majd elmenekült. Miután a jelenetet a térfigyelő kamerák rögzítették, és egyértelművé vált az elkövető személye, az oktatót kirúgták az egyetemről. Az ítélet nem jogerős.

Boné Molnár Beáta doktorandusz oktatója volt az egyetemen, és miután a férfit a botrányt követően kirúgták, a nő vette át a helyét a tanszéken.

A ziarulclujean.ro rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a rendőrség házkutatást tartott Boné kolozsvári otthonában, és itt megtalálták a bekapcsolva hagyott mobiltelefonját. Most azt vizsgálják, hogy átmenekült-e Magyarországra, ahol korábban már dolgozott. Persze, az kérdés, hogy amennyiben Magyarországra szökött, a határállomáson elkérték-e, illetve regisztrálták-e a személyi igazolványát, mert előfordul, hogy csak fel kell mutatni, és az illetőt már át is engedik.

A térfigyelő kamerák felvételeiből a rendőrség azt is megállapította, hogy a Daciában, amellyel kirándulni indultak szombaton, később már csak a férfi látszik, emiatt azt feltételezik, hogy a nő szombaton már halott volt.

A rendőrség körözi Boné ezüstszürke Dacia Logan személygépkocsiját is, amelynek rendszáma AR-51-LAC, és kérik, hogy aki bármilyen információt tud az esetről, értesítse a rendőrséget. A hatóságok szerint az autót utoljára május 22-én látták Élesden – vélhetően a térfigyelő kamerák regisztrálták –, és akkor Kolozsvár irányából haladt Nagyvárad felé. Báródsomos 22 kilométerre van Élesdtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik