A következő élő közvetítés része Háborús bűnök miatt életfogytiglanra ítélték az elsőként bíróság elé állított orosz katonát

„Soha nem szégyellte ennyire országát”, ezért lemondott egy orosz diplomata

Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP
Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Egy orosz diplomata lemondott az ENSZ-ben betöltött tisztségéről, mondván, „soha nem szégyellte ennyire” országát, és elítéli Vlagyimir Putyint az Ukrajna elleni „agresszív háborúja” miatt.

Borisz Bondarev, az ENSZ genfi ​​iroda orosz missziójának tanácsadója bírálta az orosz külügyminisztériumot – ahol 20 éve dolgozik – a növekvő „hazugság és szakszerűtlenség” miatt – írja az UN Watch jogvédő szervezet alapján a The Guardian.

Bondarev közölte:

Azok, akik kitalálták ezt a háborút, csak egyet akarnak: örökké hatalmon maradni, pompás, ízléstelen palotákban élni, az egész orosz haditengerészethez hasonló méretű, és költségű jachtokon vitorlázni, korlátlan hatalmat és teljes büntetlenséget élvezve. Ahhoz, hogy elérjék, életeket hajlandók feláldozni, csak ezért oroszok és ukránok ezrei haltak meg.

Különösen kritikus volt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel szemben, aki szerinte „profi és képzett értelmiségiből” „olyan emberré vált, aki folyamatosan egymásnak ellentmondó kijelentéseket sugároz, és nukleáris fegyverekkel fenyegeti a világot”.

Hillel Neuer  UN Watch jogvédő szervezet vezetője hősnek nevezte Bondarevet, és közölte:

Felszólítjuk az ENSZ-ben – és világszerte – dolgozó összes többi orosz diplomatát, hogy kövessék erkölcsi példáját és mondják le.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik