Nagyvilág

Így lőttek hátba két civilt az orosz katonák, hogy kifoszthassák a boltot

Egy jól dokumentált, békeidőben sima rablógyilkosságnak minősülő háborús bűncselekményt követtek el orosz katonák Kijev egyik külvárosában, ami miatt az ukrán főügyészség is vizsgálatot indított – írta a CNN, amely megszerezte a videófelvételeket is.

Az eset még márciusban történt, amikor az oroszok nagy erőkkel megpróbálták elfoglalni az ukrán fővárost, de a helyszínen akkor nem voltak harcok. Az eseményeket több szögből is rögzítették a térfigyelő kamerák és jól láthatóan hidegvérű gyilkosság történt, az állig felfegyverzett orosz katonák két fegyvertelennel végeztek egy autókereskedés mellett. Az egyik áldozat a kereskedés tulajdonosa, a másik egy 68 éves biztonsági őr volt. Félreértésről szó sem lehetett, előtte meg is motozták őket, így tudhatták, hogy fegyvertelenek. Amikor a két ukrán elballagott a helyszínről, két orosz katona utánuk ment és hátulról beléjük eresztettek egy sorozatot, valószínűleg nem akartak szemtanúkat hagyni a fosztogatásukról, mert utána betörtek az üzletbe és mindent felforgattak.

A lelőtt biztonsági őr nem halt meg azonnal, be tudott kúszni az őrbódéba és telefonon segítséget hívott. Jöttek ukrán önkéntesek, hogy kimentsék, de nem volt elég tűzerejük a tankokkal is rendelkező oroszokkal szemben és végül a bódén kívül vérzett el az ukrán férfi.

A CNN kereste az orosz védelmi minisztériumot az eset kapcsán, de nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik