A következő élő közvetítés része A Kreml fenyegetésnek veszi, hogy Finnország benyújtja a NATO-csatlakozási kérelmét

Kamerák vették, ahogy az oroszok megölnek egy nyugdíjas őrt

Hiába siettek az ukrán területvédelmi eről, már későn értek oda a biciklikereskedéshez, amit Leonyid Pliac őrzött. A 65 éves nyugdíjas biztonsági őr elvérzett, belehalt abba a lőtt sebbe, amit az orosz katonák okoztak neki. A BBC News oknyomozása fényt derített az orosz katonák sokadik kegyetlen gyilkosságára Kijev környékén.

A brit médium segítségére volt egy csomó térfigyelőkamera-felvétel, ami alapján arcra is lehet akár azonosítani az oroszokat.

A történet úgy kezdődött, hogy jó pár orosz katona megpróbált behatolni a kereskedés körbekerített területére, de Pliac kiment hozzájuk és szép szóval elküldte őket. A katonák elmentek, majd a felvételek alapján ketten visszajöttek és tüzelni kezdtek: az őrt lábon lőtték, az udvaron lévő főnöke pedig halálos lövést kapott. Pliac még el tudod sántikálni az őrbódéig, ott azonban idővel elvérzett.

Az oroszok egy V Tank Specnaz feliratú kisbusszal érkeztek és orosz egyenruha is volt rajtuk.

A biztonsági őrnek arra még futotta az erejéből, hogy felhívja egy barátját, akinek elmondta, az oroszok azzal biztatták, ők nem szoktak civilekre lőni. Az oroszok végül bejutottak a kereskedésbe, az ott lévő bicajokon és robogókon megtettek pár kört, lövöldöztek, ittak a főnök whiskyjéből, majd rájöttek, hogy a biztonsági kamerák veszik őket, és egyet biztosan levertek a puskatussal. Az esetet tízezer másikkal együtt kivizsgálja az ukrán ügyészség.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik