A következő élő közvetítés része Lavrov szerint hiába az embargó, az oroszok találnak vevőt az olajra

Bíróság előtt az orosz katona, aki Kalasnyikovval lőtt le egy idős ukrán férfit

Aziz Karimov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Aziz Karimov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Bíróság elé állították Ukrajnában az első olyan orosz katonát, akit ukrán civil megölésével vádolnak – derül ki az ukrajnai főügyészség szerdai közleményéből. A katonát egy 62 éves férfi halála miatt vonják felelősségre.

Vagyim Sisimarin, a bíróság elé állított férfi egy orosz harckocsi-hadosztály egyik katonai egységének parancsnoka. A nyomozás szerint a 21 éves orosz férfi február 28-án ölte meg a fegyvertelen, 62 éves ukrán lakost, aki kerékpárral közlekedett az út szélén a Szumi megyei Csupahivka községben.

Az orosz katonák a közlemény szerint egy lopott, defektes kerekű autóval hajtottak be a faluba. Útközben az egyik orosz megparancsolta az őrmesternek, hogy ölje meg a civilt, hogy ne jelentse őket az ukrán hadseregnél.

Sisimarin ezután egy Kalasnyikovval több lövést leadott az autó nyitott ablakán át az áldozat fejére – állítják az ügyészek.

Az ukrán ügyészség szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy az orosz férfit 10-15 év közötti vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéljék a tettéért.

(CNN)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik