A következő élő közvetítés része Lavrov szerint hiába az embargó, az oroszok találnak vevőt az olajra

Az ukrán állami gázvállalat nem osztja a Gazprom aggályait

Alexander Galperin / Sputnik / AFP
Alexander Galperin / Sputnik / AFP

Ahogy arról néhány poszttal ezelelőtt beszámoltunk, szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül. Az ukrán hatóságok kedden közölték: rajta kívül álló okok miatt Kijev kénytelen felfüggeszteni a gázszállítást az orosz erők ellenőrzése alatt álló szohranyivkai mérőállomáson és a Novopszkov kompresszorállomáson keresztül.

A Gazprom orosz állami gázvállalat ennek kapcsán arra figyelmeztetett, hogy technológiailag kivitelezhetetlen, hogy a többletmennyiséget átirányítsák Szudzsába. A cég hangsúlyozta: nem látja akadályát annak, hogy a szállítás folytatódjon a szohranyivkai mérőállomáson keresztül.

Az ukrán fél viszont közölte: nem osztja a Gazprom aggályait.

Nem tudjuk megerősíteni a Gazprom állítását, hogy technikailag lehetetlen a tranzit átirányítása Szohranyivkából Szudzsába

– írta a Naftogaz ukrán állami gázvállalat vezérigazgatója, Juri Vitrenko a Twitteren. Az MTI tudósítása szerint rámutatott: karbantartási munkák miatt korábban is előfordult, hogy a megszokott mennyiség másfélszerese érkezett a szudzsai mérőállomáson keresztül.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik