A következő élő közvetítés része Putyin beszédet mondott a győzelem napján, de elmaradt a nagy bejelentés, vörös festékkel öntötték arcon Oroszország varsói nagykövetét

Mit mondhat a beszédében Putyin?

Moszkva egészen mostanáig csak különleges hadműveletként hivatkozott az Ukrajna elleni támadásra, ugyanakkor nyugati tisztviselők szerint Putyin a győzelem napi beszédében jelentheti be a katonai beavatkozás eszkalálódását és egyúttal elismerheti, hogy háborúban áll egymással a két ország, írja a BBC.

Ugyan a Kreml korábban nonszensznek nevezte, hogy Oroszország háborút hirdetne a győzelem napján Ukrajna ellen, emlékezetes, az invázió február 24-i kezdete előtt a megszállást is nyugati hisztériának és propagandának hívták, aztán mégis támadásba lendültek.

Éppen ezért kiszámíthatatlan, mit mond majd Vlagyimir Putyin a moszkvai Vörös téren elmondott beszédében, de arról valószínűleg ejt néhány szót, milyen eredményeket sikerült mostanáig elérniük. Papírforma szerint a NATO-t és a nyugati országokat ismételten felszólíthatja majd, hogy ne segítsék Ukrajnát a védekezésben semmilyen formában.

Bármire is készül Putyin, az a legelképzelhetetlenebb forgatókönyv, hogy a háború végét jelentené ma be.

Az orosz elnök magyar idő szerint várhatóan 9 órától mond majd beszédet.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik