Nagyvilág

Újabb Viking hajó ütközött a Dunán, 11-en sérültek meg

Andrej Doležal / Facebook
Andrej Doležal / Facebook
Egy vasúti híd pillérének ütközött a kirándulóhajó Komáromnál.

Pénteken hajnalban szenvedett balesetet a Dunán a kirándulóhajó.  Komáromnál, egy vasúti híd pillérének ütkötött a Viking Aegir – tájékoztatta a Paramétert a szlovák közlekedési tárca.

Az első hírek szerint heten sérültek meg, később Andrej Doležal miniszter azonban a közösségi oldalán azt közölte, hogy számuk közben 11-re nőtt. Jelenleg vizsgálják a híd károsodását, a hajóból nem szivárgott olaj, veszélyes anyag.

A balesetet valószínűleg a kapitány hirtelen rosszulléte okozta, de részleteket csak a vizsgálat után  tudnak közölni, írta a miniszter.

A Paraméter szerint kórházba többségében felszíni sérülésekkel, nyaki, hátfájdalmakkal kerültek, két ember zúzódásokat szenvedett a mellkasán.

A hajónak megsérült az eleje, a radarja. A Viking flottájának egy hajója, a Viking Sigyn ütközött a Hableány sétahajóval Budapesten 2019. május 29-én este kilenc óra után a Margit hídnál. A Hableány pillanatok alatt elsüllyedt, utasai közül csak hét embert sikerült kimenteni a vízből, 25 dél-koreai turista és a legénység két magyar tagja meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik