Nagyvilág

A brazil elnök szerint DiCaprio jobban tenné, ha kussolna

Press Agency / NurPhoto / AFP
Press Agency / NurPhoto / AFP

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Leonardo DiCaprio jobban tenné, ha befogná a száját, miután az Amazonas-medence természeti értékeiről beszélt, írja a CNN.

Amióta Bolsonaro van hatalmon, az Amazonasban felgyorsult az erdőirtás. A klímaaktivistává avanzsált Oscar-díjas színész az elmúlt napokban több tweetben is foglalkozott az esőerdő helyzetével, valamint arra kért minden brazilt, regisztráljanak az októberi választásokra.

Brazília ad otthont az Amazonas-medencének és más olyan ökoszisztémáknak, melyek létfontosságúak a klímaváltozással összefüggésben. Ami ott történik, mindannyiunkra hatással van, a fiatal szavazók részvétele pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy elinduljon a változás egy egészséges bolygóért

– fogalmazott.

Bolsonaro már másnap elővette DiCaprio bejegyzését, akinek megköszönte a támogatást.

Nagyon fontos, hogy minden brazil elmenjen a választásokra. A brazilok fogják eldönteni, hogy megmarad-e az Amazonas szuverenitása, vagy olyan szélhámosok uralkodnak majd felette, akik külföldi érdekeket szolgálnak ki. Szép munkát végeztél A visszatérőben

– tette hozzá a brazil elnök, utalva DiCaprio alakítására az amerikai kalandfilmben.

Nem sokkal később az elnöki hivatal előtt a támogatóihoz intézett beszédében is kitért DiCaprio felhívására, és üzent is neki.

DiCapriónak is tudnia kell, maga a Kereskedelmi Világszervezet elnöke szerint is éhezne a világ a brazil agrárüzlet nélkül. Úgyhogy jobb lenne, ha DiCaprio befogná a száját és nem beszélne nonszenszeket

– magyarázta.

Brazíliában a 16 és 18 évesen is részt vehetnek a fiatalok a választásokon, DiCaprio leginkább őket próbálta megszólítani a tweetekben.

Tény ami tény, az Amazonasban végzett erdőirtás soha nem látott szintre pörgött fel 2022 első negyedévében. Egy friss jelentés szerint 941.34 négyzetkilométernyi erdő vált a semmivé január és március között. Ez körülbelül egy Dallas méretű városnak felel meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik