Nagyvilág

Kárpátaljai rakétatámadás: halálos áldozatokról nincsen hír, de komoly károkat okozott a robbanás

AFP
AFP

Rakéta csapódott be Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában kedden, erről Viktor Mikita kormányzó, a megye katonai adminisztrációjának vezetője számolt be. Ez az első alkalom, hogy a legnyugatibb megyét, a magyar határ mellett fekvő Kárpátalját támadás érte. A köztévé kárpátaljai tudósítója az M1 Híradójában elmondta, hogy kétszer is volt légiriadó kedden Kárpátalján, a rakétatámadás az esti figyelmeztetés után történt. Amit még tudni, hogy a volóci vasútállomás melletti transzformátortelepet érte találat. Volóc a magyar határtól mintegy 100 kilométerre fekszik.

A robbanás következtében tűz keletkezett. A hivatalos közlemény szerint a robbanás erejétől mintegy 500 méteres sugarú körben betörtek az ablakok és megsérültek az autók. Áldozatokról egyelőre nincsenek hírek.

A kormányzóság Facebook oldalán is arról írtak a támadást követően, hogy információik szerint a támadásnak nincsenek halálos áldozatai, illetve beszámoltak arról is, hogy a rakétatámadás következtében 57 ház maradt gázellátás nélkül a környéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik